LEDERTEAMS
Optimalt fungerende lederteams
Samarbejdende, tillidsbaserede og konstruktive lederteams
Tag jeres lederteam til næste niveau
Mange lederteams er kendetegnet ved, at de reelt ikke får brugt de ressourcer og det potentiale, der samlet set ligger i gruppen. Kommunikationen og samarbejdet mellem lederne i gruppen er ofte ikke optimalt, og det har negativ betydning for resultater, videndeling og brug af kompetencer på tværs både i gruppen og videre ud i organisationen.
Denne utilstrækkelige kommunikation og det ikke-udnyttede samarbejde kan have flere årsager, f.eks. mangel på kompetencer, viden og/eller forståelse af sammenhænge og situationer, men det kan også udspringe af mangel på TILLID – tillid til hinanden, til organisationen, til projektet osv.
Manglende tillid kan udspringe af mange ting og konkret være en bagside af den typiske konkurrencekultur, der er i de fleste virksomheder og organisationer, nemlig vores kultur og vane med at måle og veje alt og være styret af KPI’er. Denne kultur har haft et både godt og effektivt formål, nemlig at skabe vækst, men noget andet har i dag en større prioritet, f.eks. bæredygtighed, ordentlighed og menneskelighed.
Manglende tillid i teamet eller i organisationen skaber en dysfunktion, som blokerer for bedre udnyttelse af viden, kompetencer, sparring og bedre problemløsning, der faktisk er til stede, når vi tør se på dysfunktionerne i lederteamet.
De er ofte så subtile, at de ikke registreres i en travl hverdag, og måske registrerer man dem, men ’lever med det’, fordi det kræver mod at gøre opmærksom på en dysfunktion, og typisk kræver det også hjælp udefra.
Når jeg arbejder med lederteamudvikling, arbejder jeg både vertikalt og horisontalt i organisationen. Vi fokuserer på det relationelle felt, som handler om kommunikation, og hvordan man skaber tillid, vedligeholder tillid, løser konflikter/udfordringer og forpligter sig og tager ansvar for hinanden og for opgaverne. Dette for at styrke samarbejdet og for at få langt mere ud af de tilstedeværende ressourcer og potentialer, som ligger i teamet i form af viden, talent, kompetencer og udviklingsmuligheder. Når det fungerer optimalt, skaber det en positiv spiral for mennesker og virksomhedens økonomi.
Typiske elementer i programmet er:
Workshop – hvor der undersøges, hvor der skal sættes ind for at få det optilmale, udviklende og samarbejdende og lederteam
Opfølgende møder – hvor er I nu, hvad kræver særligt opmærksomhed og hvordan skal der fokuseres
Mindset – hvilken betydning har det for samspillet og problemløsningen
Mindfulness – vi kommer til at arbejde med visse elementer fra mindfulness.
-
Programmet har ofte 3 faser
• Diagnosticering (interviews af ledere, kollegaer og/eller samarbejdspartnere).
• Afklaring og målsætning.
• Implementering.
Programmet kører typisk over 6 til 12 måneder med 1 til 2 heldagsworkshops og opfølgende møder á ca. 2 timers varighed. Hyppighed og frekvens aftales individuelt og med udgangspunkt i teamets behov.
Samarbejdsstilen i Growth Human er
Ambitiøs – udfordrende – personlig – fordomsfri – ekspanderende – reflekterende – ærlig – rummelig – nærværende – direkte – støttende.
Reflekterer I af og til over et eller flere af nedenstående spørgsmål? Så vil et lederteamudviklingsprogram hjælpe jer med klarhed, indsigt og konkret forandring.
Hvordan fungerer I fagligt og personligt i teamet?
Hvilke udfordringer dealer I med og mangler løsninger på?
Får organisationen det optimale ud af den viden og erfaring, der er i teamet?
Oplever I til tider mangel på mening, inspiration og motivation i jeres samarbejde?
Er der tillid mellem jer, og er I ærlige og åbne, og tør I vise sårbarhed i forhold til svære udfordringer?
Har I gjort jer overvejelser omkring:
HVILKET aftryk vil jeres team sætte i organisationen?
HVORDAN vil I gøre det?
HVORFOR er det vigtigt?
Hvad er jeres fokus, og hvad er I drevet af?
Er I drevet af effektivitet, KPI’er og visioner, eller er I optaget af at skabe noget igennem og sammen med andre?
Programmet er for jer, der ved, at hurtige løsninger ikke virker og derfor ønsker at gå dybere og investere tid og energi i jeres lederteam for at skabe bedre samarbejde og løsninger samt større tillid i en mere og mere kompleks tid, hvor ingen skaber de bedste resultater alene. Det er for jer, der ønsker at skabe varige forandringer samt nye perspektiver og indsigter i måden, I sammen leder organisationen på.
I teamprogrammet arbejder vi altid med udgangspunkt i konkrete situationer, og vi inddrager hele lederteamet individuelt og afdækker, hvordan I spiller sammen. I bliver mere bevidste om hver jeres rolle, og om hvordan I sammen træffer gode beslutninger for de ansatte og forretningen.
-
“Find out who you are and be that person. That’s what your soul was put on this Earth to be. Find that truth, live that truth and everything else will come.”
- Ellen DeGeneres
Hvad tager I med jer?
Større indsigt i dig selv og dine teamkollegaer, hvilket fremmer jeres samarbejde.
Øget bevidsthed om jeres samspil og hvordan det påvirker organisationen.
Øget tillid til hinanden og dermed langt bedre samarbejde og vidensdeling.
Bedre evne til at navigere i og bruge forskelligheder og kompleksitet konstruktivt i beslutninger og tiltag.
Konkret mere viden og indsigt i andre dele af organisationen.
Større udsyn, øget bevidsthed og perspektiveringsevne, der fører til bedre beslutninger.
Klarhed over jeres målsætninger og prioriteter og hvad I skal gøre.
Investering
Det vil altid være individuelt, hvordan programmet og forløbet designes til den konkrete opgave. Der udformes oplæg, og det konkrete forløb aftales derefter.
Det aftalte faktureres og betales ved opstart.
Jeg glæder mig til at høre fra jer og finde frem til, hvordan jeg kan hjælpe jer til udvikling.