Ledere er også mennesker, der lige nu kan have brug for en ’iltmaske’

 

Det lyder måske voldsomt, men ’iltmasken’ er i denne her sammenhæng en metafor for en genopladning


 

Mange virksomhedsledere har de seneste uger brugt hovedparten af deres tid og kapacitet på kriseledelse – på mange niveauer og i forhold til mange interessenter og med stort ansvar for mennesker, virksomheder og samfundet.

I har gået forrest for at få tingene til at fungere på nye måder, og helt naturligt er trætheden, frustrationerne og konflikterne begyndt at træde frem. Vi ved alle, at der skal være energi, overblik, kreativitet og overskud til at træffe de bedste beslutninger i genåbningsfasen, som vi så småt er ved at træde ind i.

Når jeg taler om ’iltmasken’, taler jeg om det sted i det relationelle felt, hvor man kan læsse af og få mulighed for at se på sin situation og reaktion med nye øjne og perspektiver, hvilket typisk giver handlemuligheder og fornyet energi.

 

Ledere/

er menneskker, der også kan også have brug for en iltmaske

 

Jeg tror, at de fleste undervejs har været ramt af et overordnet mismod i denne her tid og mærket de helt grundlæggende eksistentielle tilstande, krydret med tvivl og bekymringer, og disse forstyrrelser – kombineret med din rolle som ansvarlig leder i krisetid – tapper selvfølgelig på energien og det mentale overskud.

I krisetider kommer vi i kontakt med vores eksistentielle vilkår som magtesløsheden, meningsløsheden, isolationen, manglende frihed og ja tanker om døden. Det lyder mørkt og nedtrykt, men det er også en enestående mulighed for at undersøge modpolerne af disse, og det er lige præcis det, der giver ilt og energi til næste halvleg. Så hvis du tør at mærke efter på det, som forstyrrer og formår at skabe mening og se andre perspektiver, vil det give ny handlekraft, beslutningskraft, overblik, indsigt og viden, og det tænker jeg er værd at gå efter.

Vi er forskellige som mennesker – med forskellige måder at håndtere kriser på – og gennem mit arbejde i mange år med at udvikle ledere og organisationer har jeg lært, at det at gå ind i et ’rum’, hvor der er frihed til at reflektere, læsse af, få nye perspektiver og blive set og udfordret, altid giver ’ILT’ og dermed ny energi, overskud og handlekraft, uanset hvordan man ellers tackler krisetider.

Jeg har 3 tips, som vil give ilt og fornyet energi:

  1. Find en professionel rådgiver/sparringspartner/coach, som kan skabe rummet med ’iltmasken’, som kan være med det svære, samtidig med du kan få hjælp til at finde mening og handlekraft i netop det.

  1. Såfremt du står midt i en konflikt, så brug nedenstående simple analysemodel til at afklare de frustrationer, du ikke helt kan se med klarhed.

FAKTA – FØLELSER – BEHOV – ANMODNING

FAKTA – Skriv ned, hvad der er fakta i situationen. Fakta er det, som andre kan genkende, uden der tillægges nogen subjektiv vurdering.

FØLELSER – Er de følelser, situationen har efterladt hos dig. Vær opmærksom på de tanker, du forbinder med de følelser. De er typisk vurderinger af situationen, og vurderingerne er dine og ikke nødvendigvis sandheder.

BEHOV – Hvad er det for et behov, du i situationen ikke fik opfyldt? Det er her, det kan blive sårbart eller svært, og derfor er dette punkt særligt vigtigt.

ANMODNING – Her går du tilbage til de involverede og beder om det, du godt kunne tænke dig (behovet), og som du ikke fik i første omgang. Det er vigtigt, at du er villig til at acceptere, at du måske ikke kan få det, du beder om, at du kan tåle afvisningen af din anmodning. HUSK! Vi ser ikke verden, som den er, men vi ser verden, som vi er.

  1. Meditér – 10 minutter om morgenen og aftenen er nok til at skabe effekt. Der findes mange forskellige apps, hvor man bliver guidet. Jeg anbefaler, at du holder det simpelt ved at holde fokus på din vejrtrækning og observerer luften, der flyder ind og ud af din krop. Hvis ikke meditation er noget for dig, kan en gåtur i naturen med samme fokus på åndedræt og krop være et alternativ. Vi ved alle godt i dag, at mental sundhed og styrke er ligeså vigtigt som fysisk sundhed og styrke.

Det er værdifuldt nu – for at komme godt videre til næste fase i denne her uvante situation – at stoppe op for en stund og tage ’iltmasken’ på. Det vil give dig fornyet energi, større overblik og beslutningskraft her i genåbningen, for covid-19-situationen er ikke overstået lige med det samme.

Har du spørgsmål eller andet, er du velkommen til at skrive til mig på tw@wilkcph.dk


Designcoach

Designcoach by Angela Lund is a dedicated design agency specializing in creative web design and brand identity.

designcoach.dk
Forrige
Forrige

Vanvittig dårlig ledelse. Hvad gør vi nu?

Næste
Næste

Ledelsesværktøjer eller personlig indsigt og udvikling?