Ledelsesværktøjer eller personlig indsigt og udvikling?

 

Det er selvfølgelige ikke et enten eller, når du træder ind fremtidens karriere og lederskab, og løser gode problemer samt skabe noget der er bedre på flere niveauer.

 

 

Igennem de seneste mange år er ledelse og lederrollen blevet ophøjet og gjort komplekst og prestigefyldt, hvilket mest funderer på EGOETS magtsøgende OG frygtsomme stemme, en stemme der bor i os alle.

Når egoet, altså det ubevidste ego, styrer dig, dine tanker, handlinger, og måden du ser verden på, er det skidt, både for dig selv, for dem omkring dig og de strategier og målsætninger du navigerer efter.

Videnskaben har for længst dokumenteret at med magt og indflydelse, alt det der naturligt følger med at have lederansvar, bliver det ubevidste ego større og empatien og den nuanceret perspektivering mindre.

Og jo mere magt du har, desto mere ego og mindre ydmyghed, medmindre du er dig det bevidst og arbejder med det.

 

Ledelse/

Værktøjer

 

Når egoet, altså det ubevidste ego, styrer dig, dine tanker, handlinger, og måden du ser verden på, er det skidt, både for dig selv, for dem omkring dig og de strategier og målsætninger du navigerer efter.

Videnskaben har for længst dokumenteret at med magt og indflydelse, alt det der naturligt følger med at have lederansvar, bliver det ubevidste ego større og empatien og den nuanceret perspektivering mindre, og jo mere magt du har, desto mere ego og mindre ydmyghed, medmindre du er dig det bevidst og arbejder med det.

Der er igennem de sidste mange år opfundet utallige ledelsesværktøjer, teorier og retninger, med det formål at gøre det lettere eller mere overskueligt at lede mennesker, opgaver og strategier – som om det at lede mennesker kan gøres efter en opskrift, på lige fod med at bygge et produkt, f.eks. et redskabsskur eller en tre retters menu.

Det bliver mekanisk, distanceret og til dogmatiske praktiser uden egentlig personlighed, autoritet og autentisitet, når den enkelte ikke har afstemt værktøjet, teorien eller retningen med sig selv i sin krop, sit sind og sin sjæl OG med de aktuelle omgivelser, heri ligger kompleksiteten, og derfor fungere disse værktøjer ikke fuldendt.

Eller sagt på en anden måde, hvad MÆRKER du, hvad SER du og hvad TROR du på – kan du svare på de spørgsmål, når du træffer dine beslutninger, reagere, og sætte opgaver i søen med dit team.

Lederrollen er i kraftig transformation, fordi vi er i en tid hvor verden er i transformation, ikke bare almindelig udvikling – nej, vi stå midt i et af de store skift, hvor vi kommer til at se verden og os selv fra nye perspektiver, det vi også kalder et paradigmeskift.

Vi kommer til at skulle tænke langt mere systemisk, og på et dybere plan kommer vi til at skulle vide noget om mennesker og hvordan vi eksistentielt er i verden, det lyder måske for nogle tungt, men det vil være en dårlig undskyldning for ikke at komme i gang.

Det er nogle af grundene til at filosofien, psykologien og åndeligheden lige nu fylder mere og mere.

Med det in mente, hvordan opgraderer du så dig selv og din version af ledelse efter de nye spilleregler, hvor du har skiftet de gamle og forældede forestillinger ud, og i stedet tilegnet dig det der er brug for nu, for at kunne bidrage til noget BEDRE, og ikke bare noget MERE?

Først og fremmest må du turde kigge på dig selv og dit ego, og i særdeleshed det ubevidste ego. Det kan du ikke alene, af den enkelte årsag at det er ubevidst. Derfor kræver det assistance fra nogen eller noget, der kan hjælpe dig med at se dit ego og dets mønstre. Det er i den proces at du får mulighed for at inddrage og kende filosofien, psykologi og åndeligheden.

Vi lever i en tid hvor læring og udvikling er en kontinuerlig ting vi alle må tage del i hele livet, fordi verden med forsat stigende hastighed forandre sig, og særligt i det personlige og menneskelige er læring og udvikling vigtigt, hvis du vil leve et meningsfuldt og tilfredsstillende liv.

Den selvindsigt der følger i et sådan læringsforløb, må trænes i det daglige arbejde med mennesker, problemløsning, strategi og formål. Viden alene skaber ingen forandring i sig selv, forandringen indtræder når vi omsætter viden til adfærd og handling.

Det kommer altså i høj grad til at handle om personlig udvikling, for at kunne mestre lederskab i fremtiden, uanset om du har medarbejderansvar eller ikke, for vi ved godt at der kommer til at ske store forandringer i måden vi organiserer vores virksomheder og vores karriere på. Der bliver færre chefer og ledelse og lederskab kommer til at tone frem i nye roller og funktioner, derfor spiller den personlige og åndlige udvikling og lederskabet en betydelig rolle, uafhængig af din nuværende rolle.

Sidder du og tripper for at komme i gang, så kan du glæde dig.

Jeg sidder netop i disse uger og arbejder på en ny uddannelse til ledere der ønsker at opgradere sig selv og sit lederskab, til den tid vi lige nu tager de første skridt ind i. Jeg glæder mig utrolig meget til at kunne offentliggøre startdatoen, men vi skal lige nogle måneder hen, når der igen bliver løsnet på restriktionerne, og vi igen kan mødes fysisk flere mennesker sammen. På denne her uddannelse er det nemlig vigtig med også det ’fysiske møde’ mellem mennesker, der er på sammen mission som dig,

Covid-19 har været udfordrende på mange parametre, men den har også affødt gode ting. Jeg ser at der er blevet et større individuelt behov for at udvikle sig på det personlige plan, for netop at kunne stå mere i sig selv med integritet, indsigt og power, i kombination med at navigere i kompleksitet og her mærke, se og analysere det der er vigtig en given situation.

Uddannelsen kommer til at strække sig over ca. 8 måneder, fordi menneskelig og personlig udvikling sker gennem forståelse, indsigt og træning, hvilket sker over TID.

Hvis du allerede nu vil skrives op til en plads, eller høre mere som forløbet, så er du mere en velkommen til at kontakte mig, sende en mail på tw@wilkcph.dk så vil jeg vende tilbage hurtigst muligt, du er også velkommen til at give mig et kald på 28588050. Hvis du står i en situation hvor du ikke kan vente med at komme i gang, er det muligt at starte et individuelt forløb op allerede nu. Ring eller skriv for at høre nærmere.



Designcoach

Designcoach by Angela Lund is a dedicated design agency specializing in creative web design and brand identity.

designcoach.dk
Forrige
Forrige

Ledere er også mennesker, der lige nu kan have brug for en ’iltmaske’

Næste
Næste

Vi skal tænke og observere på en helt ny måde som ledere. Det er tid at se indad